Site Loader

Van het soort rijlessen dat wordt aangeboden tot de beschikbare financiële hulp, onze gids navigeert door het proces van leren autorijden in Frankrijk. Als u slaagt voor uw test in Frankrijk, is uw rijbewijs een ‘Permis B’ en is deze 15 jaar geldig Foto: Courtesy of Perry Taylor

Vanwege de nieuwe Frans-Britse rijbewijsovereenkomst zouden mensen die Britse rijbewijzen gebruiken niet verplicht moeten worden om een ​​Franse test af te leggen. Sommigen kunnen er echter voor kiezen om dit te doen, en nieuwe chauffeurs of andere niet-EU-nationaliteiten (plus chauffeurs met Britse rijbewijzen die zijn afgegeven vanaf 2021) die niet in staat zijn om te wisselen in hun eerste jaar dat ze in Frankrijk wonen, hebben geen keuze als ze dat willen. hier rijden.

Het gewone Franse autorijbewijs heet Permis B. Hiermee mag je een voertuig van maximaal 3,5 ton besturen met niet meer dan negen plaatsen, inclusief de bestuurder. Het geeft je ook het recht om op een 125cc-motor of scooter te rijden (als je een aanvullende training van zeven uur volgt). theorie examen oefenen gratis online.

Theorie examen

De eerste stap is het theorie-examen, de zogenaamde le code, dat je kunt doen via een rijschool die het examen organiseert en lessen aanbiedt, of als externe kandidaat. Externe kandidaten moeten zich aanmelden voor een NEPH – numéro d’enregistrement préfectoral harmonisé – op de website van overheidsinstantie ANTS.

U kunt Code de la Route-boeken, met de belangrijkste informatie die u moet weten, in boekwinkels of online kopen vanaf ongeveer € 10. Er zijn ook verschillende apps en online cursussen die kunnen helpen. Op de site verkeersveiligheid van de overheid staat een link naar cursussen van toonaangevende rijscholen. Het examen, dat € 30 kost, moet worden afgelegd in een centrum van La Poste of bedrijven SGS, Pearson Vue, Bureau Veritas of Dekra. Zie hier onder En candidat libre.

Rijlessen

Kiest u voor rijschoollessen, dan kunt u ofwel een klassieke formule volgen van alleen lessen of een rijles met een familielid of een vriend thuis, conduite accompagnée. In beide gevallen is meestal minimaal 20 uur rijlessen vereist.

Echter, een lezer van The Connexion die lessen nam voorafgaand aan een test na vele jaren met een Brits rijbewijs te hebben gereden, meldt dat de school hem vertelde dat hij slechts vijf uur nodig had, na een eerste evaluatie van een uur.

Er zijn verschillende versies van conduite accompagnée: ten eerste, apprentissage anticipé de la conduite, waar u vanaf 15 jaar kunt beginnen en op 17-jarige leeftijd het praktijkexamen mag afleggen (hoewel u pas vanaf 18 jaar alleen kunt rijden). Een voordeel is het behalen van een volledige 12 punten op het rijbewijs na twee, en niet drie, jaar zonder rijovertredingen (nieuwe bestuurders beginnen met zes punten).

De andere hoofdoptie heet conduite supervisée en is beschikbaar vanaf 18 jaar

Je moet je in beide gevallen aanmelden bij een rijschool, lessen volgen bij een instructeur en de code de la route halen voordat je met een ervaren chauffeur aan huis mag rijden. Dit kan een vriend of familielid zijn, en er kunnen er meerdere zijn.

Ze moeten langer dan vijf jaar in het bezit zijn van hun rijbewijs en de goedkeuring van hun autoverzekeraar hebben. De rijtijd moet minimaal een jaar zijn met een minimum van 3.000 km in Frankrijk. Hun auto heeft een begeleidende sticker nodig – deze stickers zijn te koop in supermarkten. Deze optie is geschikt voor mensen die niet geslaagd zijn voor een eerste praktijktest, maar ook voor diegenen die een maximum aan ervaring willen voordat ze hun eerste test afleggen.

Zonder rijschool en candidat libre

Dit kan aantrekkelijk zijn voor ervaren buitenlandse chauffeurs die de Franse test willen halen, maar de uren in een rijschool willen vermijden. Het kan ook voor nieuwe leerlingen zijn. U moet een NEPH-nummer hebben. Ook moet u de wegcode passeren, tenzij u in de afgelopen vijf jaar voor het eerst een geldig rijbewijs uit een ander EU-land heeft gehaald. Meestal moet je laten zien dat je hebt geoefend met een andere aangewezen bestuurder, in een gehuurde dual-control auto. Een bron van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei echter dat dit niet het geval is als je al een niet-EU-rijbewijs hebt en je recht om te rijden nog steeds geldig is in het land van afgifte. CBR login is mogelijk nu.

De begeleidende bestuurder moet minimaal vijf jaar in het bezit zijn van zijn rijbewijs en mag niet worden betaald voor de sessies. De auto die je gebruikt, moet extra spiegels, dubbele bedieningselementen en leerlingborden hebben. Deze kunnen online bij bedrijven worden gehuurd. Er is geen minimum aantal uren vereist, maar je moet wel een livret d’apprentissage hebben, een opleidingslogboek, dat in digitale vorm kan zijn.

Financiële hulp

Voor leerling-chauffeurs van 15-25 jaar spreidt de regeling Permis à €1 par jour de kosten via een renteloze staatslening, met betalingen van een euro per dag en een maximum van € 30 per maand. Het is alleen beschikbaar via erkende rijscholen en banken. Sommige gemeenten, regio’s en afdelingen geven financiële steun aan leerling-chauffeurs.

Jonge bestuurders moeten lagere snelheids- en alcohollimieten respecteren en hebben zes in plaats van twaalf punten op hun rijbewijs. Er moet een A for Apprenti sticker op de auto zitten. Dit duurt drie jaar, of twee voor degenen die de apprentissage anticipé-route hebben gevolgd.

 

 

 

Beau

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Connect With Us

Calendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram